tatar
Ankara
09 Ekim, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.73
  • EURO
    48.75
  • ALTIN
    5419.3
  • BIST
    10.756
  • BTC
    122073.35$

Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi
15 Ekim Dünya Görme Engelliler Günü kapsamında Yenierenköy Erdoğan Hoşsöz Kültür Sarayı’nda etkinlik düzenlendi.

15 Ekim Dünya Görme Engelliler Günü kapsamında Yenierenköy Erdoğan Hoşsöz Kültür Sarayı’nda etkinlik düzenlendi.

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay yaptığı konuşmada görme engellilerin hayatlarını tek başlarına idame ettirecek altyapıların yapılması gerektiğini ifade ederek bunun için yerel yönetimlere de iş düşüğünü kaydetti ve engellilerin, istihdam, sağlık ve eğitim gibi sorunlarını aktardı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak da engelleri kaldırmak için gereken altyapıya önem verdiklerini ifade ederek herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Kuzey Kıbrıs Delegasyon Başkanı Recep Günaydın da engelli bireyler için gereken kolaylığın ve altyapının sağlanması gerektiğini söyledi.

Ziyamet Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Zehra Osmanlılar da 6 öğretmen ve 33 öğrencinin bulunduğu merkez hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından etkinlik Ziyamet Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin gösterisi ile devam etti.
Dernek Başkanı Ömer Suay’ın engelli bir kız çocuğuyla ney eşliğinde seslendirdiği Çanakkale Türküsü büyük beğeni topladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!