Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), 33’üncü Akademik Yılı Resmi açılış töreni bugün yapıldı.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Girne Amerikan Üniversitesi’nin “İnovasyon” temalı akademi yılın ilk dersinde, üniveriste öğrencilerini Kıbrıs Sorununu anlattı.
Bakan Ertuğruloğlu öğrencilere Yükseköğrenim’in KKTC’nin yarınları için büyük önem taşıdığını aktardı.
Konuşmasında, öğrencilerin ülkenin ilk üniveristesi olan GAÜ’den alacakları donanımlı eğitimin güzel bir gelecek kurmalarına katkı sağlayacağına inanç belirten Ertuğruloğlu, mezun olan her öğrencinin ülkesine döndüklerinde,KKTC’nin birer fahri elçisi olacağını vurguladı.
Ertuğruloğlu,öğrencilerden adada bulundukları sürede Kıbrısla ilgili gerçekleri öğrenmelerini istedi.
Kıbrıs konusunda 50 yılı aşkın süredir devam eden müzakerelerin , Crans Montana’da çöktüğünü anımsatan Ertuğruloğlu, bunun nedeninin Rumların Kıbrıs Türkleri’ni eşit ortak olarak görmemesi olduğunu vurguladı.
Kıbrıslı Rumlar’ın, hala Kıbrıs Türkleri’ni adada azınlık olarak gördüğünü dile getiren Ertuğruloğlu, Rum kesiminin bu mentalitesinin değişmediği sürece, müzakerelerin başarıya ulaşamayacağını dile getirdi.
Müzakerelerin ancak , eşitlik timeline dayanması halinde başarıya ulaşabileceğini söyleyen Ertuğruloğlu, artık uluslararası toplumun bu gerçeği görerek Kıbrıs konusunda yeniilkçi bir yaklaşım sergilemesi gerektiğine vurgu yaptı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.