GAZZE
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin doğusundaki gösterilerde şehit olanların sayısının 60'a yükseldiği, yaralı sayısının ise 2 bin 770'i geçtiği ifade edildi.
- ABD'nin Kudüs kararına dünyadan tepkiler
- İşgal yorgunu Kudüs en zor günlerinden birini yaşayacak
- Kudüs'te gergin bekleyiş
- ABD’nin Kudüs kararı 46 ülkede protesto edilecek
- Arap ve İslam dünyasına 'Aksa'yı koruyun çağrısı'
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs Filistin'in başkentidir
- Ramallah'ta Nekbe tanığı otobüsler protestoda
- #Israel70 hashtagine karşı Filistinlilerden #Nakba70 kampanyası
- 'ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması yeni bir Nekbe’dir'
- ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği açıldı
- Gazze'de İsrail terörü
Açıklamada ayrıca şehitlerden 8'inin 18 yaşın altında çocuk olduğu kaydedilirken, yaralılardan 225'inin çocuk ve 86'sının kadın olduğu aktarıldı.
Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri gösteriler düzenliyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası dün yapılan resmi törenle açılmıştı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.