Girne’deki imar sorunlarına çözüm bulmak amacıyla oluşturulan Girne İnisiyatifi, Çatalköy-Girne İmar Planı taslağının, zaman kaybedilmeden onaylanması ve Resmi Gazete’de yayımlanması çağrısında bulundu
İnisiyatif adına Birol Kahraman tarafından yapılan yazılı açıklamada, Girne’de yaşanan imar ve çevre sıkıntılarının aşılması yönünde önemli bir gelişme sağlayacağı düşünülen Çatalköy-Girne İmar Planı’nın 19 Ocak 2018 tarihinde Birleşik Kurul tarafından oy çokluğuyla onaylanmasına karşın ilgili bakan tarafından henüz imzalanmamasını eleştirdi.
Girne’de pek çok dosyanın halen yürürlükte bulunan emirnameler uyarınca değerlendirildiğini, bunun da mevcut emirnamelerin yarattığı spekülatif durumun sürmesine sebep olduğunu kaydeden Kahraman, düzenlemenin yayınlanmamış olmasının kabul edilemez olduğu kaydetti.
Beklentilerinin, çalışmanın görevde olan bakan ve başbakan tarafından zaman kaybetmeksizin onaylanıp, Resmi Gazete’de yayınlaması olduğunu kaydeden Kahraman, “Yeni kurulacak olan hükümetten ve Girne Belediyesi’nden beklentimiz, imar planı taslağının halkla paylaşıldığı günden bugüne kadar planlama onayı ve ruhsat almış gelişmeleri kamuoyuyla şeffaf bir biçimde paylaşmasıdır” dedi.
GİRNE İNİSİYATİFİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KTAMS: Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 38 bin 314 TL, yoksulluk sınırı 206 bin 656 TL
- Milli Mücadele Vakfı Başkanı Gülbahar: Rum tarafının hedefi Kıbrıs’ı Yunan adası yapmak
- Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’dan Kadir Gecesi Mesajı
- Mehmet Nuri Ersoy: Kıbrıs Türkü’nün ve gençlerin refahını artıracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz
- İsrail, Lübnan'a kara saldırısı başlattı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.