Ankara
21 Aralık, 2025, Pazar
  • DOLAR
    42.80
  • EURO
    50.17
  • ALTIN
    5972.2
  • BIST
    11.342
  • BTC
    88106.566$

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüsü için imzalar atıldı

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüsü için imzalar atıldı
Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüsü ücretsiz hizmet verecek.

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüs ve bir elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu için Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos ve tedarikçi şirket arasında dün sözleşme imzalandığı bildirildi.

Fileleftheros ve diğer  gazetelere göre, toplam 259 bin 777 Euro’luk projenin finansmanı, Baf Belediyesi’nin de taraf olduğu “ECORouTs Programı tarafından karşılanacak, elektrikli otobüs ile şarj istasyonu  dört ay içerisinde teslim edilerek işletilmeye başlanacak.

“ECORouTs” projesinin, toplam bütçesi 1,2 milyon Euro olan “InterregV-A ‘Yunanistan-Kıbrıs 2014-2020’ işbirliği programı çerçevesinde gerçekleştirileceği kaydedilen haberde, Güney Kıbrıs’ın Baf ve Aradip, Yunanistan’ın da İrakleon ve Hanya belediyelerinin iştirak ettiği projede Baf Belediyesi’nin payının 335 bin Euro olduğu belirtildi. 

Gazete, Baf Belediyesi’nin edineceği elektrikli otobüsün 22 koltuğu bulunduğunu; Baf’ın özellikle kültürel ve tarihi anıtlarını kapsayacak 4 ve 5 kilometrelik iki güzergahtan geçeceğini ve ücretsiz hizmet vereceğini yazdı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!