tatar
Ankara
12 Ekim, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    111820.50$

Kamu-İş’in Meclis önünde başlattığı süresiz çadır eylemi beşinci gününde

Kamu-İş’in Meclis önünde başlattığı süresiz çadır eylemi beşinci gününde
Kamu-İş, Meclis önünde Perşembe günü başlattığı süresiz çadır eylemi bugün beşinci gününde...

 

Kamu İşçileri Sendikası’nın (Kamu-İş), Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin toplu iş sözleşmesi hakkı ve 50 gündür ödenmeyen maaşlar için Cumhuriyet Meclisi önünde Perşembe günü başlattığı süresiz çadır eylemi bugün beşinci gününde.

Kamu-İş’ten verilen bilgiye göre, sendikada örgütlü hademeler, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul oturumlarının yapıldığı pazartesi ve salı günleri de çadırda olacak.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, sendikanın çadır eylemiyle ilgili basına yaptığı açıklamada, sendikada örgütlü hademelerin anayasal hakkı olan maaş ve yasal haklarını alana ve iş güvenceleri sağlanana kadar Meclis önünden ayrılmayacaklarını açıklamıştı.

Serdaroğlu, gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı gerekse Milli Eğitim Bakanı ile konuya ilişkin birtakım görüşmeler yaptıklarını ancak bu görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını ifade etmiş ve Meclis’te bulunan 50 vekilin de hademelerin haklarının sağlanması konusuna eğilmesi talebiyle eylemlerini Meclis önüne taşıdıklarını söylemişti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!