tatar
Ankara
12 Ekim, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    111820.50$

KAÜ, MOLDOVALI PARLAMENTER HEYETİNİ AĞIRLADI

KAÜ, MOLDOVALI PARLAMENTER HEYETİNİ AĞIRLADI
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP desteğiyle iş, ticaret ve finans olanaklarını değerlendirmek amacıyla KKTC’de bulunan ve Le Chateau Lamboussa’da konuk edilen Moldova Parlementer Heyeti, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde (KAÜ) ağırlandı.

KAÜ’nün kampüs binalarını gezen heyet, Lefkoşa Surlariçi ve KAÜ’nün tarihi değerlerine hayran kaldıklarını söylediler. Heyette bulunan Olga Sainciuc (proje yöneticisi), Vladimir Didilica (Uluslararası İlişkiler Departmanı), Mihai Frecatel (İdari Birim), Mariana Rufa (Yönetici), Liviv Andriuta (Yönetici), Elena Bobkova (Yönetici),Vitality Yankouskiy (Yönetici), Ruslan Slobodanyuk (Uzman), Eughenya Eustigneey (Müdür), Vasile Cojan (Başkan),Galina Papik (Müdür), Igor Gorashov (Takım Korodinatörü), Angela Frume (Program Koordinatörü) KAÜ Rektörü Prof.Dr Asuman Türkel tarafından karşılandı.

Projeler anlatıldı

Turkel, Moldova Parlamenter heyetine KAÜ’nün surlariçini yeniden canlandırma projesi ve yeni açılacak fakültelerle ilgili bilgi verdi. Görüşmenin ardından KAÜ’nün tanıtım sunumu gerçekleşti ve tüm fakülteler ile Liberal art eğitim sistemi tanıtılarak misafirler uğurlandı.

KKTC Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Ticaret ve Sanayi Odaları, LTB Başkanı, Bankalar, Finans Şirketleri ve KKKTC işadamları ile biraraya gelecek olan konuk Parlementerler, KAÜ’nün Lefkoşa’nın tarihi bölgesi Surlariçi’ne büyük katkısı olacağını belirterek böyle bir bölgede bir üniversite kurulmasının, KAÜ’nün tarihi canlandırma misyonuyla dahna büyük önem kazandığını ifade ettiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!