Ankara
25 Aralık, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    42.85
  • EURO
    50.77
  • ALTIN
    6193.1
  • BIST
    11.29
  • BTC
    86947.715$

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI BORA, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI BORA, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bora mesajında; “Bugün Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümüdür. Halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutlarız. Ulu Önder Atatürk’e Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve kahraman Türk halkına sonsuz şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verdi.

Bora, Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 9 Eylül 1922’de Emperyalist Avrupa’nın desteklediği, Yunanistan’ın kesin yenilgisiyle sonuçlandığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı sonucunda 29 Ekim 1923’te bağımsız, modern ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki saygın yerini aldığını kaydeden Bora, “Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Sonsuza Kadar Yaşayacaktır’. Kıbrıs Türk halkı da her zaman Anavatan’ın izinden yürümüş ve benzer bir direnişle özgürlüğüne ve egemenliğine kavuşmuştur. Bugün içte ve dışta Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göz dikenler vardır. Ancak bunlar emellerine kavuşamayacaklardır. Türk halkının ve Türk gençliğinin her zaman olduğu gibi bundan böyle de kararlılıkla cumhuriyetlerimize sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!