Dernekten yayınlanan mesajda, Kıbrıs Türk halkının uzun ve oldukça zor bir mücadele sonucunda bağımsız, özgür ve güvenlik içinde geleceğinden emin, güvencesi tam, egemen bir halk olarak kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde varlığını sürdürdüğü belirtildi.
Dernek, “Yaşanmış tarihi geçmişi ve siyasal tarihi bu günlere, mücadeleyi başlatan, aydınlanma, özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan liderlerine inanarak, güvenerek birlikte yürüttükleri özverili mücadelelerin, geleceği örgütleyen stratejilerin ve uygulanan politikaların sağladığı zaferler sonucunda ulaşmıştır” dedi.
Türk halkının öncü lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını sağlayan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın, varoluş, bağımsızlık ve özgürlük savaşının temel mihenk taşları olduğunu vurgulayan Dernek, liderlerin Kıbrıs’ta Türk varlığının korunmasının, Milli mücadelenin başarıya ulaşmasının, Türk halkının egemen, özgür ve bağımsız bir halk olarak güvenlik içinde yaşamasının tek ve şaşmaz yolunun Türkiye ve Türkiye’nin ada üzerindeki tarihsel ve coğrafi haklarının korunmasına bağlı olduğunu tespit ederek, kararlılıkla, inançla ve güvenle bunun mücadelesini verdiğini belirtti.
Dernek, Kıbrıs Adası’nda bugün, yıkılmayacak ve varlığını gelişerek, güçlenerek sürdüren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde egemen, bağımsız, özgür ve güven içinde yaşayan bir Türk halkı olduğunu söyledi.
Dernek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkının egemen, özgür ve bağımsız bir halk olarak Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü altında sonsuza kadar yaşayacağını vurguladı.
Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Dr. Fazıl Küçük’ü ve Denktaş’ı andı
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İran: ABD'nin Hürmüz Boğazı'na müdahalesi ateşkesin ihlalidir
- Lefkoşa'da ikinci bir ağır ceza mahkemesinin kurulmasını sağlayan yasa oy birliğiyle kabul edildi
- Fazilet Özdenefe: Ülkede 1999 yılından bugüne 11 bin 324 kişinin teminat altında!
- AB’de 42.7 tatbikatı: "NATO üyesi olmayan AB üyesi ada ülkesine saldırıya karşı kolektif savunma” senaryosu
- Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.