tatar
Ankara
15 Ekim, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.67
  • ALTIN
    5630.8
  • BIST
    10.316
  • BTC
    112482.24$

Kıbrıslı Türkler AB'ye Hazırlanmayı Sürdürüyor

Kıbrıslı Türkler AB'ye Hazırlanmayı Sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, izolasyon ve tüm kısıtlı imkanlara rağmen Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’ne hazırlığını sürdürdüğünü söyledi.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Çolak, İstanbul’da Uluslararası İşbirliği Platformu’nun organize ettiği, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ‘Daha Az Yoksulluk Daha Fazla Refah’” adı altındaki 6’ncı Boğaziçi Zirvesi’nde bir konuşma yaptı.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, zirvede yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türklerinin uluslararası toplumun bir parçası olmadığına dikkat çekerek, bundan dolayı ekonomik ve sosyal zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

Böyle bir ortamda Kıbrıslı Türklerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığına işaret eden Bakan Çolak, Kıbrıs’ta devam eden müzakere süreciyle ilgili bilgiler de verdi.

“Şu anda yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin içindeyiz. Temkinli iyimserlik içindeyiz. Liderler ve ekipleri Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde iki bölgeli, iki toplumlu federal bir Kıbrıs için çaba sarfediyorlar” diyen Çolak, izolasyonlara atıfta bulunurken, kısıtlı kaynak ve kısıtlı motivasyonla Kıbrıs Türkünün elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı.

Çolak “Bütün olumsuzluklara rağmen, ülkede açlık, aşırı fakirlik yok. Mükemmel olmasa da bir devletimiz, eğitim ve sağlık sistemimiz  var. Avrupa Birliği için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” diye konuştu.

Çolak, bugün Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Brüksel Temsilciliğinin 10’uncu yılı çerçevesinde düzenlenecek resepsiyona katılmak üzere İstanbul’dan Brüksel’e geçecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!