Ankara
11 Şubat, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    43.64
  • EURO
    52.06
  • ALTIN
    7102.5
  • BIST
    13.797
  • BTC
    67475.710$

Kıbrıs’ta iki devletli çözüme Almanya’dan ret

Kıbrıs’ta iki devletli çözüme Almanya’dan ret
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümün seçenek olmadığını ve gerilimin azaltılması için baskı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Kıbrıslı mevkidaşı Ioannis Kasoulides ile önceki gün basın toplantısında konuşan Baerbock, “Almanya kesinlikle sizin tarafınızda. Çözüm ancak Birleşmiş Milletler kararları temelinde bulunabilir” dedi.

Baerbock, “Bölünmüşlüğüne dair bir tarihe sahip olan bir ülke olarak biz Almanlar, mevcut statükodan duyduğunuz düş kırıklığını diğer Avrupa ülkelerinden biraz daha iyi anlayabiliriz. Almanya kararlı bir şekilde yanınızda duruyor” ifadelerini kullandı. KKTC ve Türkiye, iki toplumlu federal çözüm çabalarının sonuçsuz kalması üzerine iki devletli çözümü destekliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!