Ankara
20 Mart, 2026, Cuma
  • DOLAR
    44.33
  • EURO
    50.82
  • ALTIN
    6888.5
  • BIST
    13.115
  • BTC
    70835.774$

KIBTEK ve RUM ELEKTRİK İDARESİ ANLAŞTI

KIBTEK ve RUM ELEKTRİK İDARESİ ANLAŞTI
AİK ile Kıb-Tek elektrik borcu konusunda anlaştı

Elektrik üretiminde ortaya çıkan eksikliğin giderilmesi için, Rum Elektrik İdaresi (AİK) tarafından yılbaşından bu yana KKTC’ye verilen elektriğin ödemesi konusunda, geçtiğimiz Ocak ayında ortaya çıkan belirsizliğin ortadan kalktığı ifade edildi.

Politis gazetesi “Kıbrıslı Türkler KDV’yi Ödedi” başlıklı haberinde, elindeki bilgilere dayanarak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’in, kilovat saat başına tüketilen elektrik ücreti konusunda AİK ile anlaşmaya vardığını ve ilgili belgelerin hali hazırda imzalandığını kaydetti.

KIB-TEK’in, AİK’ten aldığı elektrik değeri üzerinden KDV ödemeyi reddetmesiyle sorun yaşandığını anımsatan gazete, nihai ücretin KDV’yi de kapsadığını belirtti.

Gazete, KIB-TEK ile yapılan anlaşmanın birinci döneminin 1.1.2016- 15.1.2016, ikinci döneminin ise 16.1.2016- 4.2.2016 dönemini kapsadığını ekledi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!