tatar
Ankara
16 Ekim, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.67
  • ALTIN
    5630.8
  • BIST
    10.316
  • BTC
    112482.24$

Kürtaj skandalında 73 dosya şüpheli

Kürtaj skandalında 73 dosya şüpheli
Kürtaj skandalı ile ilgili tüm zanlılara 8’er gün daha tutukluluk alındı. Zanlılardan anestezi uzmanı Rasıha Serdaroğlu, duruşmaya getirilmesine dakikalar kala kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı

Polis, Ada Hospital’den kanıt olarak alınan 825 dosyanın uzman hekimler eşliğinde incelendiğini, incelenen dosyalar içerisinde 73 dosyanın şüpheli görüldüğünü ifade etti

Girne’de Ada Hospital’da ortaya çıkartılan kürtaj skandalı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 27 gündür Girne Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bulunan Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr.Verda Tunçbilek, Ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, hastanede şoför olarak çalışan Aziz Doğgün, Hasta Danışmanı Cemaliye Ölmez, Dr. Fahri Karagözlü dün ek tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

RASİHA SERDAROĞLU KALP SPAZMI GEÇİRDİ

Zanlı Anestezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu ise duruşmaya getirilmesine dakikalar kala kalp spazmı geçirip rahatsızlanınca ambulansla Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. Zanlı Serdaroğlu sağlık durumundan dolayı duruşmaya getirilmezken, avukatı Derviş Akter tarafından temsil edildi.

Ek tutuklama duruşmasında zanlı Serdaroğlu dışındaki tüm zanlılar ve avukatları, iddia makamı adına ise Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. Savcı Akyener, mahkemeye zanlı Rasıha Serdaroğlu’nun sağlığı ile ilgili bilgi vererek duruşmaya getirilemediğini belirtti. Akyener’in ardından Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, soruşturma ile ilgili mahkemeye bilgiler aktardı. Baz, zanlılar hakkında alınan son sekiz günlük süre içerisinde Ada Hospital’den kanıt olarak alınan 825 dosyanın uzman hekimler eşliğinde incelendiğini, incelenen dosyalar içerisinde 73 dosyanın şüpheli görüldüğünü ifade etti. Baz, şüpheli olduğu tespit edilen dosyaların içerisinden şu ana kadar 18 dosyadaki isimlerden ifade aldıklarını, geriye kalan şüpheli dosyalarda geçen isimlerden de ifade alınacağını söyledi. Baz, ayrıca sekiz günlük süre içerisinde 36 kişiden de ifade aldıklarını belirtti.

RAPORLAR TÜRKİYE’DEN HENÜZ GELMEDİ

Çatalköy’de gömülü bulunan ceninlerin kesin ölüm sonuçları ile ilgili raporunun henüz Türkiye’den gelmediğini kaydeden Baz, soruşturmanın devam ettiğini, aranan emareler olduğunu ifade etti. Baz, zanlıların soruşturma için 8 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Zanlıların avukatları talep edilen 8 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi. Duruşmaya bakan Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi. Yargıç, dün sabah aniden rahatsızlanarak Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan zanlı Serdaroğlu’nun ise tedavisinin ardından hücreye konmasına emir verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!