Ankara
01 Şubat, 2026, Pazar
  • DOLAR
    43.49
  • EURO
    51.62
  • ALTIN
    6788.9
  • BIST
    13.838
  • BTC
    78529.523$

Lefkoşa’da 1 restoran mühürlendi

Lefkoşa’da 1 restoran mühürlendi
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bir haftalık sürede 137 işyerini denetlediği, bunlardan 38’ine ihbarname verirken 4’üne para cezası kestiği, bir işyerini mühürlediği, birinde de bir ürüne el koyduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya gore, 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde, Saniye Sürahi Güzellik Salonu, Mustafa Kemal Karahaliller Berber Salonu, Yumurtacığlu ve Aksoy Pastanesi’ne iş yeri izni olmadığı ve sağlık karnesiz personel çalıştırdığı gerekçesiyle Belediyeler Yasası uyarınca para cezası kesildi.

Mom’s Kitchen isimli restoran işyeri izni olmadığı, çalışanların sağlık karneleri bulunmadığı, gayrı sıhhi koşullarda çalıştırıldığı ve iş yerinde yatı bulunduğu için mühürlenerek kapatıldı.

Ayamar Market’te ise bir ürüne el kondu.

Açıklamada, denetlenen işyerleri niteliklerine gore şöyle sıralandı:

24 restoran, 13 unlu mamül imalathanesi, 3 pastane, 1 kahve imalathanesi, 1 meyhane, 15 kafeterya, 1 fırın, 1 piliç satış yeri, 5 kasap, 9 büfe, 1 park büfesi, 6 gıda deposu, 4 oto galeri, 1 internet kafe, 1 su satış bayii, 2 oto yıkama yeri, 2 kahvehane, 2 motosiklet satış yeri, 2 pansiyon, 13 eğitim merkezi, 21 kuaför ve güzellik salonu, 1 benzin istasyonu, 4 birlik lokali, 1 spor salonu, 2 market ve 1 çocuk oyun alanı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!