Ankara
22 Ekim, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.96
  • EURO
    48.85
  • ALTIN
    5833.3
  • BIST
    10.484
  • BTC
    107545.84$

Makam araçları da mahkemelik

Makam araçları da mahkemelik
Toparlanıyoruz Hareketi, UBP-DP hükümetinin ihalesiz olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2 milyon TL’ye aldığı 17 adet Mercedes marka makam aracının iptali için Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açtı

Toparlanıyoruz Hareketi, UBP-DP hükümetinin ihalesiz olarak Bakanlar Kurulu kararıyla aldığı yaklaşık 2 milyon TL değerindeki 17 adet Mercedes marka makam aracının ‘iptali’ için Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Kamuoyunda büyük eleştirilere neden olan makam araçlarıyla ilgili davaya yakın tarihe gün verildi. Davanın ara emri duruşması ise yarın görüşülecek.

KIBRIS’a konuşan Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı Serkan Mesutoğlu, hükümetin, 3 (2) Devlet İhale Tüzüğü kapsamında 17 makam aracı almasının yetkisiz olduğunu ileri sürdü.

Mesutoğlu, “Devlet İhale Tüzüğü, hükümete ihalesiz bir şekilde alım yapma yetkisi vermez. Böyle bir yetkiyi vermediği gibi yapılan harcamanın toplumu zarara uğrattığı bir gerçektir. Devletin esas görevi, toplumun eğitim, sağlık, ulaştırma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaktır” dedi.

Serkan Mesutoğlu, şöyle devam etti:

“2016 Yılı Mali Bütçesi’nde taşıt alımı için ayrılan ödenek, devlet kurumlarının topluma hizmet etmesi için ayrılan bir ödenektir. Hükümetin aldığı bu kararla, bütçede belirtildiği gibi toplum ihtiyaçlarına değil, bakan koltuklarını işgal eden şahısların konforu için alınmıştır. Toparlanıyoruz Hareketi olarak hükümetin keyfi ve son derece sorumsuz, kamu yararını ayaklar altına alan bu kararını kabullenmiyoruz. Bu nedenle hukuki açıdan denetlenmesi için mahkeme denetimine sunuyoruz”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!