Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Serdarlı Köy Kadın Kursu sergisinin açılışını yaptı.
Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı Muhtarı Ahmet Serdar ve Kurs öğretmeni Nahide Kurumanastırlı tarafından karşılanan Meral Akıncı, köy kadın kurslarında, unutulan değerlerin imece usulüyle devam ettirildiğini ve kadınların sosyalleştiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Serdarlı’yı sık sık ziyaret ettiğini ve kadınlarla farklı etkinliklerde bir araya geldiğini belirten Meral Akıncı, Serdarlı’daki kadınların, Venedik ile Osmanlı kültür ve sanatını motifler ve yaratıcılıkla günümüze taşıdığını anlattı.
Akıncı, kadınların kurslarda yaptıkları işlerle kendi kendilerini keşfettiğini de belirtti.
Meral Akıncı, kadın kurslarında üretilen hediyelik ürünlerin, fazla yapılarak, satışının da yapılması gerektiğini söyledi.
Meral Akıncı, daha sonra serginin açılışını yaparak sergiyi gezdi.
MERAL AKINCI, SERDARLI KÖY KADIN KURSU SERGİSİNİ AÇTI
Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı Muhtarı Ahmet Serdar ve Kurs öğretmeni Nahide Kurumanastırlı tarafından karşılanan Meral Akıncı, köy kadın kurslarında, unutulan değerlerin imece usulüyle devam ettirildiğini ve kadınların sosyalleştiğini söyledi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BM'den "Kıbrıs'ta İnsan Hakları" raporu: Karma evlilik konusunda Güney'in tavrı üzüntüyle karşılandı
- İran Savaşı’nda 15’inci gününde: ABD Hark Adası’nı bombaladı!
- İran: Türkiye'ye mühimmat atılmadı, belirsizliklerin giderilmesi için ortak ekip kurulmasına hazırız
- Donald Trump'tan İran'a uyarı: Önümüzdeki hafta daha sert vuracağız
- Recep Tayip Erdoğan: Her türlü tehdide karşı önlem alıyoruz
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.