Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, BRT Canlı yayınında et ve süt fiyatlarını değerlendirdi.
Girdi maliyetlerinin artmasından şikayet eden Naimoğulları, “Mazot desteği cüzi bir destek. Temel gıda maddesini etkileyen dövizdir. Temel gıda maddesi, aslında mazottur, girdi maddeleridir.” dedi.
Naimoğulları, “Herşeye rağmen et ve et ürünlerini, süt ve süt ürünlerini nasıl daha fazla dengeleyebiliriz, bunu düşünüyoruz. Ne yazık ki, birkaç gün sonra çiğ süte zam gelecek” diye konuştu.
Binboğa Yem Fabrikasının, yeme yüzde 28 zam yaptığını belirten Naimoğulları, hükümetin öncelikle girdi maliyetlerini düşürmesi gerektiğini söyledi.
Naimoğulları,” Sen eğer devletsen, önce nüfusunu bileceksin. Et, süt, tüketimini bileceksin. Ona göre planlama yapacaksın Sayın Tarım Bakanı” diye ekledi
Yayında kuzu fiyatlarıyla ilgili ilginç bir de tespitini paylaşan Naimoğulları, “ Bu ülkede karpuz çıkınca, insanlar et yemiyor. Karpuz hellimle yemeği geçiriyor. Bizden gelip kuzu isteyen olmaz” dedi.
Çiğ süt fiyatının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Naimoğulları, aksi halde üreticinin canlı hayvan fiyatına artış yapmak zorunda kalacağını sözlerine ekledi.
Naimoğulları: Çiğ süt fiyatına iyileştirme olmazsa, canlı hayvan fiyatı daha da artacak
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Avrupa Şampiyonası barajını geçen Ada Kafa’nın sıradaki hedefi Dünya Şampiyonası barajını geçmek
- Nilden Bektaş Erhürman, Mağusa Sulak Alanları Çalıştayı’nda konuştu: Konunun takipçisi olacağız
- Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyor
- Erhan Arıklı: Berat Kandili’nin ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum
- Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandum
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.