tatar
Ankara
11 Ekim, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    112623.80$

NİJERYA'DA SİLAHLI SALDIRI: 11 ÖLÜ

NİJERYA'DA SİLAHLI SALDIRI: 11 ÖLÜ
Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Niger eyaletinde, silahlı saldırı sonucu 11 kişi hayatını kaybetti.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, eyaletin Tashan Kare bölgesine gelen silahlı kişiler rastgele ateş açtı.  Saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Enenche de eyalette silahlı çetelere karşı operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonda çok sayıda silahlı çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini aktaran Enenche, çok sayıda kişinin de yaralı olarak yakalandığını kaydetti. 

Enenche, operasyonda 3 askerin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını aktardı.

MOTOSİKLET KULLANIMI YASAKLANMIŞTI

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölgede zaman zaman, hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!