Ankara
12 Ocak, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.15
  • EURO
    50.39
  • ALTIN
    6354.9
  • BIST
    12.201
  • BTC
    91970.656$

Polis sahada, yasalar raflarda: Organize suçla mücadele tıkanıyor

Polis sahada, yasalar raflarda: Organize suçla mücadele tıkanıyor
Polis Genel Müdürü Ali Adalıer, suç oranlarında düşüşe rağmen organize suçlarla mücadelede en kritik unsur olan sekiz yasal düzenlemenin 2015’ten bu yana yürürlüğe girmemiş olmasının, güvenlik politikalarını kırılgan hale getirdiğini söyledi. Adalıer’in açıklamaları, sorunun sahada değil Meclis’te olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

 

Polis Genel Müdürü Ali Adalıer, 2025 yılına ilişkin güvenlik verilerini paylaşırken, suçla mücadeledeki en büyük açmazı açıkça dile getirdi: 2015’ten bu yana hazırlanmış ancak hâlâ yasalaştırılmamış sekiz kritik düzenleme.

Toplum Destekli Polislik anlayışıyla hayata geçirilen Turizm Polisi, Güvenli Okul Projesi ve Gönüllü Trafik Denetçiliği gibi uygulamaların sahada olumlu sonuçlar verdiğini belirten Adalıer, buna karşın organize suçlarla mücadelede güncel ve kapsamlı bir yasal çerçevenin eksikliğinin, elde edilen başarıları sürdürülemez kıldığını vurguladı. Adalıer’e göre suç oranlarındaki düşüş, sistemin gücünü değil, polisin fedakârlıkla kapatmaya çalıştığı yapısal boşlukları gizliyor.

2025’te “önemli suçlarda” yüzde 17,6’lık düşüş yaşandığını açıklayan Adalıer, buna rağmen adam öldürmeye teşebbüs ve uyuşturucu suçlarındaki artışın, organize yapıların hâlâ ciddi bir tehdit olduğunu gösterdiğini söyledi. “Bu suçlar önleyici yasalar olmadan kalıcı biçimde engellenemez” uyarısında bulundu.

Silahlı saldırılar, narkotik suçlar ve yasa dışı göçle mücadelede yoğun operasyonlar yürütüldüğünü aktaran Adalıer, polis teşkilatının hem personel hem de yetki bakımından sınırda çalıştığını belirtti. Mevcut polis sayısının ülkenin artan nüfusu ve suç çeşitliliği karşısında yetersiz kaldığını kaydeden Adalıer, “Personel açığını geçici çözümlerle değil, yasal reformlarla kapatmak gerekir” dedi.

Adalıer’in açıklamaları, güvenlikte yaşanan asıl krizin suç istatistiklerinden çok, yıllardır yasalaştırılamayan düzenlemeler olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Polis sahada mücadele ederken, Meclis’te bekleyen yasalar, organize suçla mücadelenin en zayıf halkası olmaya devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!