Rusya’nın, ABD’li senatörler Rubio-Menendez tarafından ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’ne sunulan, Güney Kıbrıs’a silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili yasa tasarısına ilişkin uyarı ve tehditlerde bulunduğu bildirildi.
Politis gazetesi, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yasa tasarısında bulunan maddelerin, Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ilişkileri doğrudan baltaladığının ve Rusya’nın, başka ülkeler arasındaki ilişkilere hiçbir zaman müdahale etmediğinin vurgulandığını ve ABD’ye de aynı tavrı göstermesi gerektiği mesajının verildiğini yazdı.
Hiçbir ülkenin, Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ilişkilere ve diyaloğa müdahale etme hakkının bulunmadığının belirtildiği açıklamada, yasa tasarısının kabul edilmesi halinde, Rusya’nın dış politikasında değişiklik yaparak, yasa tasarısındakine benzer kararlar alacağı kaydedildi.
RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASIYLA İLGİLİ YASA TASARISI KIBRIS-RUSYA İLİŞKİLERİNİ BALTALIYOR

Rusya’nın, ABD’li senatörler Rubio-Menendez tarafından ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’ne sunulan, Güney Kıbrıs’a silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili yasa tasarısına ilişkin uyarı ve tehditlerde bulunduğu bildirildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Türkiye, Gazze Şeridi'nde ordunun her türlü göreve katılmaya hazır olduğunu duyurdu
- Arıklı: Türkiye ile Bağlarımız Her Geçen Gün Güçleniyor
- BM’nin kesintileri nedeniyle Kıbrıs’tan 34 barış gücü personeli geri çekildi
- Erhan Arıklı: Gazze'deki ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesi en büyük dileğimizdir
- ARIKLI: GENÇLERİN BİLİME İLGİLİSİ GELECEK AÇISINDAN UMUT VERİCİ
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.