“Birleşik Taksiciler Birliği denilen oluşumun yasallığı ne boyutta olduğunu da sorun” diye konuşan Dürüst, “Devlete karşı mükellefiyetlerini yerine getiriyor mu. Bunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
“9+1 verilmemeli”
“Bu memlekette turistik izni başlatan ben değilim CTP’dir” diye konuşan Bakan Dürüst şunları söyledi: “Bu uygulamayı hep birlikte kaldırabiliriz. 9+1’lerin verilmemesi noktasındayım ben de, çünkü taksicilerin üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Öğrenci sayısı, turist sayısı artmıştır. Sayıların bu kadar arttığı bir noktada taşımacılığın da yapılması gerekmektedir. Ama bu taşımacılığın çağdaş yöntemlerle yapılması için de teşvik anlayışını gündeme getirmemiz lazım. Ben bir ay önce de söyledim 9+1’i biz vermiyoruz. Ama sanki bu izinler veriliyormuş gibi eylem yapmalarını çok anlamlı bulmuyorum”
“Polis de denetimleri sıklaştırmalı”
Denetim noktasındada eksiklikler olduğunu, kaçak taşımacılığın sürdüğünü de belirten Dürüst “Bunları denetlemek için bakanlık tek başına kalmamalı. Polis teşkilatımızın da yardımları lazım. Yeni çalıştığımız yasada caydırıcı unsurlar olmalıdır. AB’de baktığımızda “araca el koyma yetkisi” var. Bizim de bu tarz yaptırımlara gitmemiz lazım. Bu noktada yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu ülkede hemen eyleme gitmek, Ercan’ı kapatmak, yolları kapatmak yerine masa başında konuşarak, tartışarak varsa sorunları çözmek gerektiği noktasındayım” ifadesini kullandı.
“Taksicilerin sorunu her zaman vardı”
“Taksicilerin sorunları bizimle başlamadı her zaman vardı” diyen Dürüst “Benim ifade etmeye çalıştığım eylemle vermeye çalıştıkları mesajı aldık giderebileceğimiz unsurları gidereceğiz, kapımız hepsine açıktır ama gitmiyoruz güvenmiyoruz diye düşünüyorlarsa kendileri bilirler. Kapımız herkese açık. İstedikleri zaman gelirler görüşürüz. Diyoruz ki taksiciler için en çağdaş yasayı yapalım, bunun için çalışıyoruz da” diye konuştu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.