Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan kurucu üyelerden Abdullah Korkmazhan, “Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın federal çözüme atıf yaparak paylaşıma dayalı modelin gündemden kalkmaya başladığını ve artık iş birliğine dayalı bir modeli denememiz gerektiği yönündeki politikası, sunulduğu gibi yeni bir politika değildir. Bu toplumu çözümsüzlüğe hapsederek toplumsal yok oluş ile karşı karşıya getiren ayrılıkçı Denktaş politikalarının güncellenmiş versiyonudur” ifadelerini kullandı.
Kıbrıslı Türk toplumunun büyük bir çoğunluğunun son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’yı federal bir çözüme ulaşma hedefiyle yetkilendirdiğini kaydeden Korkmazhan, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı markaja alma ve devre dışı bırakma çabalarının kabul edilemez ve aynı zamanda toplumun iradesine saygısızlık olduğunu kaydetti.
SOL HAREKET, DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY’I ELEŞTİRDİ
Sol Hareket, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı eleştirerek, “Özersay’ın üzerinde anlaşılmış federal çözüm zeminini ve Kıbrıslı Türklerin çözüm yanlısı iradesini yok sayarak ayrılıkçı ve statükocu politikaları güncelleme çabasının kabul edilemez olduğunu” belirtti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BM Güvenlik Konseyi, İran’daki protestolar için acil toplanıyor
- Erhan Arıklı: 4 aylık radar cezalarını silmek için Bakanlar Kurulu’na öneride bulunacağım
- Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ndan Miraç Kandili Mesajı
- Erhürman: Türkiye, Kıbrıslı Türkleri dışlayan tek taraflı girişimlere izin vermeyecektir
- Mustafa Çalış: "Amacımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin teknoloji alanındaki çıkarlarını geliştirmek"
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.