tatar
Ankara
16 Ekim, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.94
  • ALTIN
    5657.6
  • BIST
    10.464
  • BTC
    110820.60$

Suudi Arabistan'dan 'nükleer programa' onay

Suudi Arabistan'dan 'nükleer programa' onay
Suudi Arabistan Bakanlar Kurulunun, ülkede nükleer programa yönelik ulusal politikayı onayladığı bildirildi

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre,  "nükleer programa ilişkin ulusal politika" Kral Selman bin Abdülaziz  başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar KuruluToplantısında onaylandı.

Söz konusu programın "tüm nükleer kalkınma faaliyetlerini uluslararası  mevzuata ve sözleşmelerin belirlediği sınırlar ile haklar dahilinde barışçıl  amaçlarla sınırlandırmayı kapsadığı" belirtilen haberde, Suudi Arabistan ulusal  politikasının, düzenleyici ve operasyonel boyutlarda şeffaflık ilkesine ve nükleer ile radyoaktif tesislerde nükleer güvenlik standartlarına ulaşılmasına  tam olarak uymayı içerdiği aktarıldı.

 

 

Haberde ayrıca, programın en iyi küresel standartların ve radyoaktif  atık yönetimi ile atom enerjisi sektöründeki yerel içeriğin geliştirilmesinin  sürdürülebilirliğini de içerdiği ifade edildi.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid  el-Falih, daha önce yaptığı açıklamada ülkesinin, 2019'dan önce iki adet nükleer  reaktör kurulması için sözleşmeler imzalayacağını belirtmişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!