TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişimin hüsranla sonuçlanacağını bildirdi.
Sözcü Aksoy, Fransız askeri uçaklarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) inmesi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.
Fransız askeri uçaklarının, GKRY, Yunanistan ve İtalya'yla birlikte gerçekleştirilen bir tatbikat bahanesiyle GKRY'ye inmesi ve bu uçakların geçici veya sürekli olarak adaya konuşlandırılmasının, 1960 Antlaşmaları'na aykırı olduğuna işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:
"Kıbrıs Adası'nın garantörü olmayan Fransa, bu tutumuyla, Doğu Akdeniz'deki mevcut gerginliklerden sorumlu olan Rum-Yunan ikilisini, tehlikeli bir biçimde gerginliği daha da tırmandırma yönünde teşvik etmektedir. Bir kez daha hatırlatıyoruz: Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim hüsranla sonuçlanacaktır."
TC DIŞİŞLERİ: “DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'Yİ VE KIBRIS TÜRKÜ'NÜ DIŞLAYAN HER GİRİŞİM HÜSRANLA SONUÇLANACAK”
"(FRANSIZ ASKERİ UÇAKLARININ, GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ'NE İNMESİ) KIBRIS ADASI'NIN GARANTÖRÜ OLMAYAN FRANSA, BU TUTUMUYLA DOĞU AKDENİZ'DEKİ MEVCUT GERGİNLİKLERDEN SORUMLU OLAN RUM-YUNAN İKİLİSİNİ, TEHLİKELİ BİR BİÇİMDE GERGİNLİĞİ DAHA DA TIRMANDIRMA YÖNÜNDE TEŞVİK ETMEKTEDİR"
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi iki yasa önerisini onayladı
- Güney Kıbrıs’ın ticari denge açığı 2025’te 8 milyar Euro’ya yükseldi
- Fikri Ataoğlu: KKTC'ye yapılan yatırımlar dünyayla yarışan yatırımlardır
- Patika Doğa Sporları Derneği ile Bağımsız Gençlik Derneği, “Orman Katliamına Son” temasıyla yürüyüş düzenledi
- AB'den Meta'ya WhatsApp'ta yapay zeka sınırlaması nedeniyle suçlama
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.