Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yeni görevinde başarı dilemek amacıyla Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ziyarette yaptığı konuşmada, şahsı ve çalışma arkadaşları adına Özyiğit’e yeni görevinde başarılar diledi.
Yapılacak tüm çalışmalarda yeni hükümetin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ve KKTC devletinin yanında olacaklarını vurgulayan Kanbay, “KKTC’de her zaman, Kıbrıs Türk halkının geleceği için yapılacak olumlu çalışmalarda TC en önemli yardımcı, destekçi olacak. En ufak bir sorununuzda bile bizi yanınızda bulacağınıza emin olabilirsiniz” dedi.
ÖZYİĞİT
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, Derya Kanbay’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, geçmişte parti başkanı olduğu dönemde olan iyi diyaloğun, şimdi de devam edeceğini söyledi.
Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda bir hükümet kurduklarını ifade eden Özyiğit, önemli olanın demokrasiden ödün vermemek olduğunu vurguladı.
Bilimsel, demokratik ve laiklikten ödün vermeyen bir eğitim sitemi için çalışacaklarını söyleyen Özyiğit, çalışmalarında TC’nin varlığının, katkılarının kendileri için ayrı bir değer ve öneme haiz olduğunu kaydetti.
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da TC’nin katkıların devam edeceğine inanç belirten Özyiğit, “Önemli olan bunları sağlıklı bir zemine oturtmak ve projeler üretebilmektir” dedi.
Proje üretme hedefiyle göreve geldiklerine dikkat çeken Özyiğit, proje üretirken bu ülkede yaşayan var olan herkesi kucaklayarak, uzlaşarak eğitimi bir devlet politikası yapma hedefiyle çalışacaklarını kaydetti.
Eğitimde yapacak çok iş olduğuna dikkat çeken Cemal Özyiğit, eğitimin Kıbrıs Türk toplumunun varlığını ve geleceğini şekillendireceğini söyledi.
Özyiğit, toplumu daha ileriye taşımak adına eğitimi daha sağlıklı bir zemine oturtmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ KANBAY, MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ.

KANBAY: “KKTC’DE HER ZAMAN, KIBRIS TÜRK HALKININ GELECEĞİ İÇİN YAPILACAK OLUMLU ÇALIŞMALARDA TC EN ÖNEMLİ YARDIMCI, DESTEKÇİ OLACAK” ÖZYİĞİT: “BİLİMSEL, DEMOKRATİK VE LAİKLİKTEN ÖDÜN VERMEYEN BİR EĞİTİM SİTEMİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın Mısır toplantısına katılımını engellemeye çalıştığı iddia edildi
- GİKAD tarafından “Belki Bir Kıbrıs Romanı" imza günü ve yazar söyleşisi yapılıyor
- Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan Gürcistan'a farklı tarife: Dünya Kupası yolunda büyük avantaj!
- Evkaf İyilik Gönüllüleri ekibi uluslararası alanda temaslarını sürdürüyor
- Öztürkler: İki devletli çözüm kararı, halkımızın egemen eşitlik temelindeki beklenti ve taleplerinin ifadesidir
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.