Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal, aşıların küresel kamu malı olduğunu belirterek, “Tüm insanlığı etkileyen Covid-19 konusunda da söz konusu olan siyaset değil, insan sağlığıdır” dedi.
Hızal konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Avrupa Birliği'nden gelecek aşılar konusundaki açıklamalarına atıfta bulunarak, sağlık üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini kaydetti.
“Sağlığı politikaya alet eden Sayın Tatar, belli ki bu aşıların bir hak olduğunu bile unutuyor” diyen Hızal, aşı konusu üzerinden siyaset yapanların “herkes güvende olmadan, kimse güvende olamaz” gerçeğini unutmaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye’den bu sabah gelen 20 bin doz Sinovac aşısının 1-2 gün içerisinde kullanılmaya başlanacağının açıklandığını da belirten Hızal, aşılama stratejisi ile dağıtım planının hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.
Etkinlik ve güvenirlikleri kanıtlanmış aşıların ülkeye getirilmesi ve önceliklere göre planlanarak uygulanmasının önemine vurgu yapan Hızal, önemli olanın aşıların nereden geldiğinin değil, toplum sağlığını koruyacak aşıların tedarik edilip uygulanmaya başlanması olduğunu ifade etti.
TDP SEKRETERİ HIZAL: “AŞILAR KÜRESEL KAMU MALIDIR”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal, aşıların küresel kamu malı olduğunu belirterek, “Tüm insanlığı etkileyen Covid-19 konusunda da söz konusu olan siyaset değil, insan sağlığıdır” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Fikri Ataoğlu: Bizim asıl dileğimiz, Türkiye’deki vatandaşlarımızın KKTC’de mülk ve konut sahibi olmalarıdır
- PFDK, Süper Lig'den 5 kulübe para cezası verdi
- Hong Kong'da sitede çıkan yangında ölenlerin sayısı 94'e yükseldi
- Türkiye'de asgari ücret maratonu başlıyor: Mevcut ücret 22 bin TL
- Tozlu hava etkili olacak.
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.