Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da TC Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “3. Turizm Şurası” açılışına katıldı.
Turizm ve Çevre Bakanlığından verilen bilgiye göre, Bakan Ataoğlu’na Müsteşarı İsmet Esenyel ve Özel Kalem Müdürü Kâzım Türkkan eşlik etti.
KKTC heyeti, “Tanıtma ve Pazarlama”, “Turizm Eğitimi ve İstihdam”,“Seyahat Acenteliği ve Ulaşım” komisyonlarında yer alarak, Kuzey Kıbrıs turizminin sorunları ve çözümüne ilişkin önerileri aktardı.
Ataoğlu, katıldığı 3.Turizm Şurası Bakanlar İstişare Toplantısı’nda Kıbrıs turizminin belirgin bir şekilde yükselişe geçtiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru şekilde kullanması hedefiyle şuraya katıldıklarını ifade eden Ataoğlu, Türkiye devleti hükümetinin tüm imkânlarıyla KKTC turizminin yanında olduğunu ifade etti.
Turizmin Kuzey Kıbrıs’ta gelişen ve büyüyen bir sektör olmaya başladığını belirten Ataoğlu, “Turizm, bir yandan ekonominin gelişmesine bir yandan da toplumsal yapının gelişmesine vesile oluyor. Turizm ciddi bir istihdam imkânı sağlıyor. Turizm sektöründe çalışan insanların sürekli kendini geliştirmesini ve kendini geliştirirken toplumsal yapılı dönüştürmesini sağlıyor. Turizm, hem ekonomiye geliştiren hem toplumsal yapıyı dönüştüren önemli bir sektör.” dedi.
Turizmin dünyanın en hızlı ve istikralı gelişen sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Ataoğlu, uygulanan ambargo ve engellemelere rağmen Kuzey Kıbrıs’ın turizmde kat ettiği yolun sahip olduğu potansiyel ile birlikte değerlendirildiğinde ülke ekonomisine, kalkınmaya, doğal ve kültürel mirasın korunup geliştirilmesine katkısının tartışılamayacağını belirtti.
TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, ANKARA'DA 3. TURİZM ŞURASI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Rum basını: Güney Kıbrıs turizmde rekor kırdı; Almanya pazarında 28 yıl sonra rekor artış
- Yalova'da DEAŞ operasyonu: İlker Pehlivan, Turgut Külünk ve Yasin Koçyiğit şehit oldu!
- ARIKLI: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM
- İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs bu kez Lefkoşa’da buluştu: İmzalar atıldı!
- Hüseyin Amcaoğlu: Yağışlar öncesi drenaj ve kanal temizlikleri yoğunlaştırıldı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.