Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier, üreticilerin; “Ülkede süt tozu ile hellim üretiliyor” uyarılarının yıllardır hükümet yetkililerince dikkate alınmadığını öne sürdü.
Üreticilerin çağrılarına kulak verip gerekli önlemi almadığı iddiası ile hükümet yetkililerine tepkide bulunan Güvenlier, süt tozu ile hellim üretimi yapan imalatçılara da sert eleştirilerde bulundu.
Alpay Orhan Güvenlier, “Sırf daha fazla para kazanmak uğruna hellim adı altında tüketiciye yıllardır kalitesiz ürün yediren imalatçıları kınıyoruz” dedi.
“Hellim sadece koyun ve keçi sütünden olur” diyen Güvenlier, koyun ve keçi sütünden hellim üretimi yapmak isteyen imalatçılara da işbirliği çağrısında bulundu
Alpay Orhan Güvenlier, “Gerçek anlamda hellim imal etmek isteyen tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.
“Kalitesizlik belgelendi”
Alpay Orhan Güvenlier, Kimya Mühendisleri Odası’nın “Hellimin içine sağlığa aykırı eklemeler yapılıyor. Süt tozunun çikolata ve dondurma dışında kullanılması yasak. Hellim üretiminde süt tozu kullanımı coğrafi tescilden dolayı mümkün değil” yönündeki açıklamalarına da işaret ederek, “Kalitesizlik belgelendi” dedi.
Güvenlier, “Çark döndü. Kimya Mühendisleri Odası, bizim birlik olarak başından beri savunduğumuz hellimdeki kalitesizliği belgeli olarak kamuoyunun gündemine getirdi” dedi.
“Tüketiciler Derneği nerede?”
Alpay Orhan Güvenlier, süt tozu ile yapılan hellimlerle tüketicinin kandırıldığını söyleyerek Tüketiciler Derneği’ne halka “sadece koyun ve keçi sütünden üretilen hellim tüketin” uyarısında bulunması için çağrı yaptı.
Güvenlier, “Tüketiciler Derneği’nin “Mavi Dil” hastalığına işaret ederek, “hiçbir bilimsel veriye dayanmadan kamuoyuna” ‘Küçükbaş hayvan eti tüketmeyin’ çağrısında bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Tüketiciler Derneği nerede? Buyursunlar. Hellimde kalite konusunda bilimsel kanıtlı veriler var. Sayın başkan, gerçekten tüketiciyi düşünüyorsa şimdi çıksın tüketiciye çağrıda bulunsun. sadece koyun ve keçi sütünden üretilen hellim tüketin desin.”
Kaynak: Üreticilerden “süt tozu” isyanı
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.