Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin envanterinde bulunan eski eserler, denetim ve kontrol maksadı ile otomasyon sistemi ile kayıt altına alınıyor.
Proje ile ilgili olarak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün Proje Koordinatörlüğü tarafından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Hakan Ataöv Toplantı Salonu’nda sunum gerçekleştirildi.
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Eski Eserler ve Müzeler Dairei Müdürü Tankut Rıfkı ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Bölge Şube Amirlerinin katılımı ile gerçekleştirilen sunumda, MUES (Müzeler Ulusal Envanter Sistemi) Müzecilik Sistemlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kullanımına yönelik yapılması gereken çalışmalar ile süreç yönetimi aşama aşama değerlendirilerek, ivedi şekilde hayata geçirilmesi ile ilgili görüş birliğine varılmıştır.
ÜLKENİN ESKİ ESERLERİ KAYIT ALTINA ALINIYOR...
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda grev yapacak
- Uzun “Bakanlar Kurulu kararına uymayanlarla ilgili gerekli işlemleri yapacağız”
- Yaşar Güler: Kıbrıs Türkü'ne yönelik sindirme ve hazımsızlık politikası devam ediyor
- Berna Laçin gözaltına alındı
- Erhürman: Umarım AB'nin bu yanıtı, Güven aşındırıcı eylemlere karşı yol gösterici olur
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.