Ankara
02 Şubat, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.49
  • EURO
    51.62
  • ALTIN
    6788.9
  • BIST
    13.838
  • BTC
    78529.523$

UNFICYP mensuplarının tatbikata katılması tepkiye neden oldu

UNFICYP mensuplarının tatbikata katılması tepkiye neden oldu

Rum basınında bugün yer alan bir haberde Rum Yönetiminin, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) bir dizi faaliyetiyle ilgili şüpheleri olduğu bir zamanda, UNFICYP’in ise bazı hareketleriyle “yangına körükle gittiği” iddiasında bulunuldu.

UNFICYP’in İngiliz ve Slovakya birliklerinden bir grup Barış Gücü askeriyle birlikte, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'yle iş birliği içinde gerçekleştirdiği arama kurtarma tatbikatında yer aldığını yazan Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi’nin girişimlerine rağmen UNFICYP liderliğinin UNFICYP mensuplarının tatbikatta yer almasını önlememeyi tercih ettiğine işaret etti.

Haberde bu eylemin ara bölgedeki sığınmacılar konusuna eklendiği, aynı zamanda BM’nin Kıbrıs’taki temsilcilerinin bazı faaliyetleriyle ilgili şüpheleri de artırdığı kaydedildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!