Yemen ordusu ile El-Cevf ilindeki Husiler arasında yapılan esir takası anlaşması kapsamında 60 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.
Yemen hükümetine bağlı 6. Askeri Bölge Esirler ve Tutuklular Heyeti Başkanı Yarbay Yahya el-Hasir, orduya bağlı 26sepnews haber sitesinde yer alan açıklamasında, esir takası anlaşması kapsamında Husilerin hapishanelerinde tutulan 30 ordu mensubu ile hükümet güçlerinin elindeki 30 Husinin serbest bırakıldığını duyurdu.
Hasir, esir takası anlaşmasının, uzun süren arabuluculuk çalışmalarının ardından gerçekleştiğini kaydetti.
Yemen'de Husiler ile ordu arasında yaklaşık 3 yıldır devam eden çatışmalarda esir edilenlerin sayısıyla ilgili kesin veri bulunmuyor.
YEMEN'DE ESİR TAKASI' 60 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- ‘Dirençli ve Yeşil Lefkoşa’ için multidisipliner şehir planlama eğitimi tamamlandı!
- AB, Gazze'nin yeniden inşası sürecinde aktif rol üstleneceğini yineledi
- Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri toplantıda konuşma yaptı: "Bir Millet-Üç Devlet" vurgusu
- Binali Yıldırım: KKTC artık Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır!
- Erhürman’ın seçim afişine çirkin saldırı!
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.