Ankara
12 Ocak, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.15
  • EURO
    50.39
  • ALTIN
    6354.9
  • BIST
    12.201
  • BTC
    91970.656$

Yunanistan’daki yangın saatlerdir kontrol altına alınamadı

Yunanistan’daki yangın saatlerdir kontrol altına alınamadı
Yunanistan’ın Eğriboz Adası’nda dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını hala kontrol altına alınamadı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya 70 kilometre mesafede bulunan Eğriboz Adası’nda dün sabah saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

12 kilometrelik alanı etkisi altına alan yangını söndürmek için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Yangın sürerken şimdilik yaralı bulunmadığı, önlem amaçlı 4 köyün boşaltılarak 200 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

Yunanistan, dün akşam saatlerinde Avrupa Sivil Koruma Merkezi’nden yardım isteyerek 4 yangın söndürme uçağı daha talebinde bulundu.

İtalya ve Hırvatistan da söndürme çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla uçak gönderme kararı aldı.

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Skai TV’ye verdiği demeçte, “Durum daha iyi görünüyor, ateşin yayılmaması için insanlık dışı büyük bir çaba gösterildi. Şu anlık insan hayatı için tehlike yok ve önemli olan da bu” ifadelerini kullandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in de durum hakkında bilgilendirildiği ve Atina’ya geri dönmek için Girit’teki tatiline ara verdiği belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!