tatar
Ankara
12 Ekim, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    111820.50$

BELEDİYELER YASASI İLE BELEDİYELERİN MEVCUT DURUMU MASAYA YATIRILDI

BELEDİYELER YASASI İLE BELEDİYELERİN MEVCUT DURUMU MASAYA YATIRILDI
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Belediye Başkanları ve Dünya Bankası uzmanları, toplantı yaparak, belediyeler reformu kapsamında çalışılan Belediyeler Yasasıyla, belediyelerin mevcut durumlarını masaya yatırdı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediyeler Birliği’nin davetiyle toplantıya katılan tüm belediyelerin mali durumlarının yanı sıra, kamu maliyesi yönetimi ve kontrolü yasal düzenlemesi ile yerel yönetimler yasal metin değişiklikleri arasındaki uyum konuları ele alındı.

Toplantıda, mevcut yasa çalışmasıyla, belediyelerin gelirlerinin artırılmasına, meslek vergisi uygulamasında iyileştirme, merkezi idareden gelen transferlerin reformu, personel giderlerinin azaltılması ve birikmiş borçlara yönelik görüşler sunuldu.

Belediyelerin gelir-gider dengelerinin sağlanması ve bütçe izlenmesi konuları da toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!