BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün yazılı açıklamasında, “Filistin’in Gazze şeridinde İsrail tarafından gerçekleşen katliamları şiddetle kınadıklarını” belirtti.
Anglo-Amerikan politikaları sonucunda Filistin halkının topraklarından sürüldüğünü, İsrail’in yerleşim bölgeleri adı altında yayılmacı bir siyaset izlediğini ifade eden Salih Sonüstün, sadece topraklarına dönme arzusu içinde olan sivil halkın katledilmesinin kabul edilmez olduğunu belirtti.
Sonüstün, İsrail ordusu tarafından eylemcilere ateş açılarak 16 Filistinlinin öldürülmesinin “devlet terörü” olduğunu ifade etti.
Yaşananların, çözümün Kıbrıs’ta ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini dile getiren Sonüstün, “Barış, ya da savaş ikilemi ile karşı karşıya olduğumuz Kıbrıs’ta, tüm barış yanlısı Kıbrıslıların birlikte mücadele etmesi ana hedefimizdir ” dedi.
BKP İSRAİL’İ GAZZE SINIRINDAKİ OLAYLARDAN DOLAYI KINADI.
Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP), İsrail’i, önceki gün Gazze-İsrail sınırındaki olaylarda sivillere ateş açılmasından dolayı kınadı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeni atanan 4 yeni yargıç yemin ederek görevlerine başladı
- Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,5 büyüdü
- Merkez Bankası, ilk çeyrek bültenini yayımladı: Gelirler yüzde 31,7, giderler yüzde 35,1 arttı
- Vücut geliştirme sporcuları Makedonya’da başarılı sonuçlar aldı
- Öksüz'den EBOLA açıklaması: Panik yaratacak bir tablo “şimdilik” söz konusu değil, ancak dikkatli olmalıyız
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.