Cumhurbaşkanı Mutafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda yer alan “GökKUŞağı” seramik sergisinin açılışına katıldı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Meral Akıncı, Fatma Özok’un yönetimindeki ClayArt Seramik Atölyesi’nin öğretmen ve kursiyerlerinin çalışmalarını kapsayan ve Kıbrıs’ın kuşlarını konu alan sergide yaptığı konuşmada, seramik kurslarına daha çok kadınların gitmesinin dikkatini çektiğini belirterek, kadınların hayatın her alanında yaratıcılık ve üretkenliğini ortaya koyduğunu ifade etti.
Kadının üretimi sonsuz kıldığını, hamuru, toprağı ve seramiği kullanarak bakış açısını da geliştirdiğini ifade eden Meral Akıncı, “Enerjisini oraya odaklıyor, sabrını oralarda deniyor. Seramik ve toprakla uğraşırken, öğrenme sürecinde geliştirdiğiniz disiplinle bir de bakıyorsunuz öğrenciyken usta oluyorsunuz. Hayatınızdaki bu disiplini, gelişimi de hayatınızın farklı alanlarında da aktarmaya başlıyorsunuz. Elle, yürekle, zihinle uğraşarak gelişmek, bir yerde sizin hayatınıza hem üretkenlik, hem disiplin hem de duygusal zenginlik katıyor” diye konuştu.
Seramik sanatına da değinerek, seramiğin tüm yaş gruplarına hitap ettiğini ve ana maddesi kilin ekolojik bir ürün olduğunu belirten Meral Akıncı, “Böyle bir sanata ilgi duymak lazım. Yaşam boyu öğrenme, öğretme ve paylaşmaya da inanmak ve o enerjiye de sahip olmak gerekir” dedi.
Meral Akıncı, sanatla uğraşmanın, kişisel ufku ve sabrı geliştirdiğini, odaklanmayı sağladığını ve gerçeği objektif olarak görmeyi sağladığını sözlerine ekledi.
MERAL AKINCI GÖKKUŞAĞI SERAMİK SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI..
AKINCI: “ÜRETKENLİK, HAYATIN HER ALANINI ZENGİNLEŞTİRİR”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Öztürkler’den savcılığa çağrı: Hakkımda suç unsuru bulunursa dokunulmazlığımın arkasına saklanmam!
- Genç Beyinler Yeni Fikirler etkinliği 15’inci kez KKTC’de düzenlenecek
- Kıb-Tek'ten bazı hizmet ve depozit ücretlerine fiyat artışı
- Holguin bugün Kıbrıs'a geliyor: Erhürman yarın Holguin’le bir araya gelecek
- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önüne el yapımı patlayıcı atıldı: İki şüpheli aranıyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.